PSV Genderdal

PSV Buitenspeelactiviteit mei 2013 

 

 ‘Karel de Grote’ wint PSV Street League 2012

25 juni 2012 12:00
Basisschool Karel de Grote is de winnaar van de finale van de PSV Street League, waaraan twaalf Eindhovense scholen hebben deelgenomen. Na een spannende strafschoppenserie werd basisschool Atalanta verslagen. De dag op De Herdgang viel letterlijk een beetje in het water door hevige regenval, maar de deelnemers waren bloedfanatiek.


 

Spannende finaledag

Twaalf fanatieke teams van de Eindhovense basisscholen Atalanta, Cornelis Jetses, Louis Buelens, De Tweelingen, Spil Rapenland, De Korenaar, Het Karregat, Theresia, Drents Dorp, Het Startblok, De Kameleon en Karel de Grote startten zondag aan de finale dag van de PSV Street League. Het programma bestond uit poulewedstrijden, daarna een finaleronde met als laatst de grote finale waarin duidelijk zou worden wie de nummer een en twee zouden worden. Helaas moest vanwege het slechte weer het programma ingekort worden waardoor de wedstrijdjes in plaats van twaalf minuten nog maar acht minuten duurden en alleen de grote finale gespeeld werd. Na acht minuten te hebben gevoetbald in de finale stond de stand tussen het team van basisschool Atalanta en basisschool Karel de Grote met 3-3 gelijk. Hierna volgde de allesbeslissende penaltyreeks waarbij het team van Karel de Grote één goal meer tussen de doelpalen schoot en de titel winnaar PSV Street League 2012 verdiende. De fairplay prijs is gewonnen door basisschool De Korenaar.

Bron: http://www.psv.nl/Nieuws/Nieuwspagina/Karel-de-Grote-wint-PSV-Street-League-2012.htm


Filmpje Aftrap PSV Steet Leage

Gepubliceerd op 28 mrt 2012 door 
http://www.youtube.com/watch?v=aYux3wAx5bk


Team Karel de Grote


Bron: http://www.basisschoolkareldegrote.nl/

Definitief wedstrijdschema

Definitief wedstrijdschema.xls

Scoren voor Gezondheid

Naast alle wedstrijden die werden gespeeld was ook de Scoren voor Gezondheid Roadshow aanwezig. Kinderen konden een parcours van vier spellen afleggen. Deze bestonden uit spellen als partijtje, met oefeningen calorieën verbranden die in aantal gelijk stonden aan bijvoorbeeld een blokje kaas en met een voetbal door gaten in een zeil schieten. Bij het succesvol volbrengen van de spellen werden deze op hun stempelkaart afgestreept. Wanneer ze alle vier de spellen hadden gespeeld kregen de deelnemers een shirt van Scoren voor Gezondheid cadeau.

Doel van de PSV Street League

Het doel van de PSV Street League is om jeugd van 9 tot en met 12 jaar sportief en gezond bezig te laten zijn. Daardoor wordt de sociale cohesie in de wijken bevorderd. Deelnemers speelden elke woensdagmiddag een voetbalwedstrijdje tegen elkaar op verschillende locaties in Eindhoven. Daarnaast werkten zij in de klas aan verschillende onderwerpen als pesten, racisme en ‘jij en je wijk’, aan de hand van het PSV Street League werkboek. De PSV Street League is mede mogelijk gemaakt door Woonbedrijf, Menzis, Sportformule, Welzijn Eindhoven, Buro Cement, Korein Kinderplein en Brigadehoofdkwartier.

Bron: http://www.psv.nl/Nieuws/Nieuwspagina/Karel-de-Grote-wint-PSV-Street-League-2012.htm

contextimg

Koken met Sahize

Smakelijk en gezellig samen eten in de Straatkamer of verzorging van uw feest met lekkere hapjes. Lees meer
contextimg

Bijen in de tuin

Er is op woensdag 30 mei een imker op bezoek geweest in de Straatkamer.Lees meer en foto's
contextimg

PSV Street-Leage 2012

De Winaar is; Basisschool Karel de Grote   Lees meer
contextimg

Burendag 2012

De burendag is op zaterdagmiddag 22september 2012 vanaf 14.00 uur en georganiseerd door buurtbewoners in samenwerking met Woonbedrijf                       De uitnodiging