Foto's Bijen in de tuinWel 30.000 dieren en meer dan 30 ouders en kinderen in één tuin. Onmogelijk? Niet als de dieren bijen zijn. De drukbezochte themamiddag op 30 mei was een leerzame middag over honing, koninginnen en hard werken.


Bedankje

De kinderen in de wijk Genderdal doen best veel dingen voor de buurt. Met PSV Street League verdienen ze punten voor sociaal gedrag, ze helpen mensen in de tuin. "Daar willen we ze voor bedanken", vertelt Claudia Merx van Woonbedrijf. "Deze middag is ook een mooie gelegenheid om jongeren op nog meer leuke projecten te wijzen. Zoals het Hidden Beauty project waar met street-art kunstenaars en buurtjongeren een enorme graffiti wordt gemaakt op de Eindhovense School in Gestel. Ook zoeken we mensen die een klusje in de tuin hebben en jongeren die deze willen doen. Als ik de opkomst van vanmiddag zie, dan zal dat wel goedkomen!"
 

Interessant en ook een beetje spannend

Met bijen omgaan is niet geheel ongevaarlijk. Dat merken ook hartsvriendinnen Lani en Isa (allebei 7 jaar): "We mogen niet op het grind lopen in de tuin, want dat zit het vlieggat van de kast. Als er te veel drukte is kunnen de bijen schrikken. Wel spannend", vindt Isa. Lani vindt het vooral heel interessant: "Ik heb op school wel iets over bijen geleerd, maar ik heb ze nog nooit van zo dichtbij kunnen bekijken. Zo bijzonder hoe ze honing maken!"
 

 contextimg

Koken met Sahize

Smakelijk en gezellig samen eten in de Straatkamer of verzorging van uw feest met lekkere hapjes. Lees meer
contextimg

Bijen in de tuin

Er is op woensdag 30 mei een imker op bezoek geweest in de Straatkamer.Lees meer en foto's
contextimg

PSV Street-Leage 2012

De Winaar is; Basisschool Karel de Grote   Lees meer
contextimg

Burendag 2012

De burendag is op zaterdagmiddag 22september 2012 vanaf 14.00 uur en georganiseerd door buurtbewoners in samenwerking met Woonbedrijf                       De uitnodiging