Kraanwater in de buurt

Water is in een gezonde stad belangrijk. Uit onze kraan in Eindhoven komt prima water daar zorgt Brabantwater voor.

Thuis kunnen we gewoon een glas tappen maar onderweg wordt dat wat moelijker. Gelukkig zijn er in 'het 'laboratorium' Eindhoven projecten om het  drinken van kraanwater te stimuleren.
Een paar zal ik noemen; op het Stratumseind en bij de ingang van de fietsenkelder nabij het Catharinaplein zijn openbare drinkwaterfonteinen. 

Mij idee was om er in mijn buurt ook een te realiseren.  Sinds kort is er een gekomen voor de Straatkamer aan de Vivaldistraat 90. Het is een project samen met Woonbedrijf en Ploegmakers Cultuurtechniek.
10 maart was de officiële opening van het waterpunt genaamd 't Genderse Water. Brabantwater zorgde voor de herbruikbare flesjes. De kinderen konden  hun naam op deze flesjes schrijven, zodat de flesjes niet vermist raakten.

Een 60 tal flesjes zijn op deze dag uitgedeeld en gevuld. Het Woonbedrijf overweegt om ook voor andere projecten flesjes te gaan uitdelen met hun eigen logo erop.

Een poging om  in een niet nader te noemen wijk ook (lege) flesjes te gaan verstrekken strandde op veel bezwaren van  het
buurthuis. Ze waren bang dat de mensen geen consumptie zouden komen kopen en dat de mensen de flesjes bij het toilet zouden gaan vullen. Ook kom in nog wel eens tegen dat horeca geen kraanwater wil schenken of zelfs niet verkopen.
Brabant Water  beloont bedrijven die wel kraanwater schenken met waterkaraffen.

Bij het voormalige duurzaamheidscentrum ICSE in de lichttoren  was Brabantwater ook vertegenwoordigd met flesjes die je zelf 
kon vullen met of zonder koolzuur. Het waterapparaat was aangesloten op de waterleiding. Op internet kwam ik het TENQ  tegen die nu voor scholen  een vergelijkbaar apparaat levert. Misschien kunnen we hiermee ook andere centrale gebouwen in verschillende wijken voorzien, waardoor we weer een beetje gezonder worden in onze stad Eindhoven.

Proost

Ben

Foto's opening 't Genderse Water
 

 

 

 

 

 

 


 
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 
 
 

 

contextimg

Koken met Sahize

Smakelijk en gezellig samen eten in de Straatkamer of verzorging van uw feest met lekkere hapjes. Lees meer
contextimg

Bijen in de tuin

Er is op woensdag 30 mei een imker op bezoek geweest in de Straatkamer.Lees meer en foto's
contextimg

PSV Street-Leage 2012

De Winaar is; Basisschool Karel de Grote   Lees meer
contextimg

Burendag 2012

De burendag is op zaterdagmiddag 22september 2012 vanaf 14.00 uur en georganiseerd door buurtbewoners in samenwerking met Woonbedrijf                       De uitnodiging