Halloween

HalloWeen Spooktocht Genderdal 2013

Onder het ............verhaal vinden jullie de .......... Foto's!

Het is 31 oktober, 18:15uur. Op de versierde speelplaats van basisschool Karel de Grote lopen vampiers, heksen, spoken en zelfs een poes met lange staart onrustig rond. Minstens 130 vooral verklede kinderen wachten op het startsein voor de tweede editie van de Halloween spooktocht.

Alle kinderen uit Genderdal mogen meelopen. Zelfs jongeren die inmiddels de basisschool verruilden voor de middelbare, melden zich aan. Voor de gezelligheid, de spanning en niet te vergeten de snoepjes en traktaties! In groepjes van ongeveer vijftien personen lopen
ze de route. Meer dan vijftig professionals en vrijwilligers helpen mee om de kinderen (en aanhang) een prachtige en spannende avond voor te schotelen.

Zoevend skelet
Huizen zijn fraai versierd met spinnenwebben, grafzerken en zelfs een echte doodskist. Bij het 45+complex aan de Donizettilaan komen mannen van ‘Peer Survival’ abseilend naar beneden en zoeft er een skelet van de tokkelbaan. De berging is voorzien van rook- en lichteffecten, er klinkt geweervuur en onweer. Sommige kinderen vinden dit wel heel spannend!

Banaan of spinnenlolly
Na de berging volgt echter de beloning. Dames zitten aan een tafel met zelfgemaakte mandarijnen/drop-gezichtjes, spinnenlolly’s en stukjes banaan. Bewoner Walter van Helvoort kijkt tevreden toe: “Vorig jaar vonden de kinderen het niet eng genoeg, dit is al veel beter!
In mei zijn we al begonnen met de voorbereiding. Want niets is zo leuk als die kinderen te zien genieten!”

Meelwormen
Op de route staan tot spookhuis omgebouwde partytenten. Kinderen krijgen bloedlimonade en een heksje deelt popcorn en kleine spinnetjes uit. Bij een enge man krijgen de kinderen pas een traktatie als ze hun hand in een doos steken. Onderin wachten levende meelwormen die de kinderen flink laten schrikken. In het park is zelfs een survivalbaan aangelegd. Pas op voor de man met een kettingzaag! Voor sommigen wordt het net iets teveel. Gelukkig is papa of mama in de buurt om aan vast te klampen.

Your Choice
Het einde van de tocht is bij jongerencentrum Your Choice. Het lokaal is prachtig donker aangekleed met aan het einde een fraaie 3d-show. Enge geesten spatten van het scherm af. Buiten staat nog iets te eten en drinken en vervolgens vertrekt iedereen naar huis. De
kinderen hebben een gezonde kleur op de wangen. Maar of ze allemaal meteen in slaap vallen?      

 

Foto's gemaakt door verse beeldwaren www.versebeeldwaren.nl

 

Uitnodiging 2013

 

Halloween 2012 

Halloween in Genderdal
Een griezelig groot succes!

Heksen, vampiers, zombies en nog veel meer enge types. Genderdal was een groot griezelfestijn met Halloween op 31 oktober. Wel honderd griezels deden mee. En dat is niet verkeerd voor de eerste keer!

Goed gevuld programma
Overkoepelend Orgaan Genderdal (OOG) heeft het Halloweenfeest mogelijk gemaakt. Samen met Basisschool Karel De Grote, jongerencentrum Your Choice, Woonbedrijf, alle vrijwilligers van Donizetti, Straatkamer Vivaldi en de rest van de buurt, is er maanden hard gewerkt aan een leuke avond voor jong en oud. Er was een optocht in het donker, een kraam met allerlei bloederige lekkernijen, Your Choice was in Halloweenstijl omgetoverd, in het park stonden twee enge heksen mensen bang te maken en nog veel meer.

‘Het leeft in de wijk’
Medeorganisator Rob Boom is overdonderd door de grote opkomst. “Dit is de eerste keer dat we iets doen met Halloween en dan al zoveel mensen die meedoen. Bij honderd ben ik gestopt met tellen. Veel kinderen, maar ook buurtbewoners. We zien mensen die spontaan hun voortuin versierd hebben en mensen die snoep uitdelen. Dat hebben we ze echt niet gevraagd. Erg leuk dat het zo leeft in de wijk! Het brengt ons weer op ideeën voor volgend jaar.”

‘Erg leuk dat Halloween zo leeft in de wijk, het brengt ons weer op ideeën voor volgend jaar’

Mensen lekker laten schrikken
Vriendinnen Nienke en Phoebe, allebei 11 jaar oud, lopen mee in de optocht. Ze zijn onherkenbaar geschminkt door ouders die speciaal hiervoor een cursus hebben gevolgd. Een cadeau van Woonbedrijf om met evenementen als dit zelf uit de voeten te kunnen. “De bedoeling is dat wij meelopen in de optocht en met onze outfits en enge gezichten kinderen laten schrikken”, legt Phoebe uit. Dat is een vak apart volgens Nienke: “Je moet het wel echt voelen hoor, want anders ben je niet eng. Als je je best doet is stilstaan en niets zeggen al hartstikke griezelig!”

‘Ik had het niet verwacht, maar het is echt kei-eng!’

Kei eng en kei cool!
Dat dit effect heeft, bewijst de reactie van Romena van 12: “Ik had het niet verwacht, maar het is echt kei-eng! Er kan overal iemand achter vandaan springen.” Ook haar vriendin Jenny van 13 heeft een geweldige avond. “Het is gewoon kei-cool om te zien hoe iedereen eruit ziet vanavond. Mensen hebben echt hun best gedaan, volgend jaar kom ik zeker weer, ik ga nu al nadenken wat ik aan ga trekken!”

Foto's

Dank aan een ieder voor de toegestuurde foto's. Het waren er zoveel dat het maken van een selectie nodig was. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Schoolplein Karel de Grote

 

  

Onderweg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 


Bewoners Donizettielaan

 

 


Heksenhuis &U

 

 

 

 

 

 


Vivaldistraat 90

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Your Choise

 

 

 

 


contextimg

Koken met Sahize

Smakelijk en gezellig samen eten in de Straatkamer of verzorging van uw feest met lekkere hapjes. Lees meer
contextimg

Bijen in de tuin

Er is op woensdag 30 mei een imker op bezoek geweest in de Straatkamer.Lees meer en foto's
contextimg

PSV Street-Leage 2012

De Winaar is; Basisschool Karel de Grote   Lees meer
contextimg

Burendag 2012

De burendag is op zaterdagmiddag 22september 2012 vanaf 14.00 uur en georganiseerd door buurtbewoners in samenwerking met Woonbedrijf                       De uitnodiging