Kerst

Kerst In Genderdal 2013

 Jullie vinden hier eerst een stukje tekst en dan de foto's

 

Feestdagen goed ingeluid in Genderdal

  

Het begint zowaar een traditie te worden: de kerstmusical in Genderdal. Een feestelijke middag met muziek, dans, zang en lekkere hapjes. Volgens de bewoners van de wijk dé manier om de feestdagen in te luiden!

  

Gezellige middag

 

De kerstviering werd dit jaar voor de tweede keer georganiseerd met behulp van Woonbedrijf en het Prins Bernhard Cultuurfonds. De gezellig aangeklede aula van Basisschool Karel de Grote was het decor voor de musical ‘Het meisje met de zwavelstokjes’, gecombineerd met breakdance, een koor en enthousiaste buurtkinderen. Rita’s Kitchen, het cateringbedrijf dat werkt met ex dak- en thuislozen, zorgde voor de feestelijke hapjes.

 

Bijzonder verhaal

 

Bregje Roos en Ans Janssen van het theater- en communicatiebedrijf Amuzement waren verantwoordelijk voor de invulling van de musical van dit jaar en besloten de buurtbewoners te betrekken bij de keuze van het verhaal. Iedereen mocht een suggestie doen. Toen buurtbewoonster Amalia Maas-Megens van 88 vertelde waarom zij graag ‘Het meisje met de zwavelstokjes’ zou willen zien, was de keuze snel gemaakt. Achter haar wens schuilt namelijk een bijzonder verhaal: “Toen ik 11 jaar oud was, kreeg ik ‘Het boek voor de jeugd’ cadeau van mijn grootouders”, vertelt ze.” Een boek vol verhalen en ‘Het meisje met de zwavelstokjes’ was mijn favoriet. Helaas is het boek door bombardementen in de oorlog kwijtgeraakt, maar het verhaal ken ik nog steeds.”

 

Beroemd worden

 

Ook voor de kinderen was de middag een groot succes. Zij straalden in de musical als ‘kind’, ‘voorbijganger’ of ‘oma’. Met behulp van docenten van Centrum voor de Kunsten Eindhoven zorgden zij voor een geweldige uitvoering. Feride (11): “dit is de tweede keer dat ik meedoe. Het wordt steeds makkelijker, als je het verhaal begrijpt dan onthoud je de tekst ook veel beter. Belangrijk om te leren, want ik wil filmster worden, toneel is echt mijn ding.” Haar klasgenootje Susan (11) deed dit keer niet mee.: “Het is heel leuk om naar je vriendinnen te kijken, maar volgend jaar doe ik wel mee hoor. Het lijkt me heel erg leuk!”

 

‘Elk jaar weer ben ik verbaasd over de enthousiaste en belangeloze inzet van alle buurtbewoners. Het is een wijk met een groot hart!’

 

Mooi begin van de feestdagen

 

Al met al was deze tweede kerstviering in Genderdal een bijzonder begin van een nieuw jaar. Claudia Merx van Woonbedrijf: “Een prachtig verhaal van deze mevrouw en bijzonder dat we dit zijn tegengekomen. De middag was een groot succes. Elk jaar weer ben ik verbaasd over de enthousiaste en belangeloze inzet van alle buurtbewoners. Het is een wijk met een groot hart!”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

Voorbereiding Kertst In Genderdal
Uitnodiging om mee te doen aan de repetities toneel, zang, breakdance

 

 

 

Op 20 december zal er een kerstvoorstelling plaatsvinden in de wijk Genderdal. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door Buurtcultuurfonds Woonbedrijf i.s.m. het CKE en wordt gecoördineerd door Ans Janssen en Bregje Roos van AMUZEment.

De voorstelling bestaat uit toneel, zang en breakdance. We zullen vanaf vrijdag 1 november elke week gaan repeteren en
op 20 december zal de voorstelling plaats gaan vinden. Als je mee wilt doen, kun jij je opgeven voor toneel, zang of breakdance via onderstaande strook of per e-mail. Je kunt je maar voor één onderdeel opgeven.

Voor toneel en zang zijn we op zoek naar buurtbewoners tussen de 10 en 100 jaar.
Voor breakdance zijn we op zoek naar buurtbewoners in de leeftijd van 10 t/m 14 jaar.

Alle repetities vinden plaats op de vrijdag op de volgende data:
Op 1, 8, 15, 22 en 29 november en op 6, 13 en 20 december.
Repetities voor toneel: 15.15 tot 16.45 uur.
Repetities voor zang: 15.15 tot 16.45 uur.
Repetities voor breakdance: 17.00 tot 18.00 uur.

Deelname is gratis!
Schrijf je snel in, want er kunnen maar een beperkt aantal mensen deelnemen.

Knip de onderstaande strook uit en lever deze vóór 25 oktober ingevuld in bij de Straatkamer, Vivaldistraat 90. Of stuur vóór 25 oktober een e-mail naar info@amuzement.nl

Vermeld hierin je naam, adres, telefoonnummer, leeftijd en e-mail. Geef ook aan waar jij je voor wilt opgeven: toneel, zang of breakdance.

Op uiterlijk 28 oktober ontvang je van ons bericht of je deel kunt nemen, waar de repetities plaats gaan vinden en andere aanvullende informatie.

Hopelijk tot ziens!

Met amusante groet,
Ans Janssen en Bregje Roos

  

  

Kerstmusical 21 dec. 2012 in Your Choise

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

Kerst In Genderdal 2013

 

 

 

 

 

 

 

 

Jullie vinden hier eerst een stukje tekst en dan de foto's

contextimg

Koken met Sahize

Smakelijk en gezellig samen eten in de Straatkamer of verzorging van uw feest met lekkere hapjes. Lees meer
contextimg

Bijen in de tuin

Er is op woensdag 30 mei een imker op bezoek geweest in de Straatkamer.Lees meer en foto's
contextimg

PSV Street-Leage 2012

De Winaar is; Basisschool Karel de Grote   Lees meer
contextimg

Burendag 2012

De burendag is op zaterdagmiddag 22september 2012 vanaf 14.00 uur en georganiseerd door buurtbewoners in samenwerking met Woonbedrijf                       De uitnodiging